• Guld (SEK)
 • Silver (SEK)
 • SEK/EUR
 • SEK/USD
 • Idag
 • Föregående vecka

Guldpriset stiger efter amrikanska inflation och detaljhandelns rapport

14 juni 2017
Författare 
Guldpriset stiger efter amrikanska inflation och detaljhandelns rapport - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Guldpriserna steg till de högsta nivåerna av mötet i nordamerikanska morgonhandeln på onsdag, eftersom bristfälliga amerikanska data om inflation och detaljhandel sänkte investerare i förväntningar på högre räntehöjningar av Federal Reserve.


Comex guld futures var på $ 1,275.21  per uns vid 8:45 ET (1245GMT), upp $ 7,20, eller runt 0,6%. Samtidigt var spot guld på $ 1 273,49.
Guldpriserna nådde en femtedelig nedgång på tisdag efter att ha fallit till dess lägsta sedan den 26 maj till 1 260 USD.
Också på Comex tackade silver futures på 26,1 cent, eller ca 1,6%, till $ 17,02 per uns.


Amerikanska konsumentpriser sjönk med 0,1% förra månaden, nedslående prognoser för en ökning med 0,1%, sade handelsavdelningen onsdagen.
I jämförelse med året innan var konsumentpriserna 1,9 procent högre jämfört med samma månad året innan, försvagade förväntningar på en vinst på 2,0 procent.


Konsumentpriserna, exklusive kostnader för mat och energi, ökade med 0,1%, under prognoserna för 0,2%. På en årlig nivå ökade kärnkpinalen 1,7% förra månaden och saktade från 1,9% i april.
En separat rapport visade att detaljhandeln sjönk 0,3% i maj från föregående månad, under prognoserna för en vinst på 0,1%. Kärnförsäljningen, som exkluderar bilförsäljningen, minskade med 0,3% i maj.


Investerare förbereder sig nu för en höjning av Federal Reserve under avvaktan på vilken ordförande Janet Yellen säger om framtida räntesats.
Marknadsaktörerna kommer också att ägna stor uppmärksamhet åt detaljerna i Feds plan att sänka sin balansräkning på 4,5 miljarder dollar senare i år.
Fed förväntas i stor utsträckning öka onsdagens måttfält med en fjärdedel vid slutet av sitt politiska möte på onsdagen den 2:00 PM ET (18:00), vilket skulle ligga i intervallet 1,0% -1,25%.


Amerikanska centralbanken kommer att släppa sina senaste prognoser för ekonomisk tillväxt och räntor, känd som "prickplot".
Fed-ordföranden Janet Yellen ska hålla vad som kommer att bli en nära klockad presskonferens 30 minuter efter det att Feds uttalande släpptes, eftersom investerare letar efter fina tips på takten för ytterligare åtstramning under kommande månader och nästa år.
Den mediana Fed-policymakerprognosen beräknas för ytterligare två räntehöjningar vid årsskiftet, efter att redan höja referensräntan en gång i år, med en kvart procentenhet i mars.


Men en ny runda av nedslående amerikanska ekonomiska data i kombination med ökad osäkerhet om Trumpadministrationens förmåga att klara av skatte- och hälsovårdsreformen gav upphov till tvivel om Feds förmåga att höja räntorna så mycket som möjligt före årets slut.
 Fed Rate Monitor Tool har övertygelse om ett drag bortom den här veckans breda förväntad räntesats dämpat, med bara 40% av marknadsaktörerna förväntar sig en ökning av räntan senare i år.

Sasha

Website: abnus.se Email Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kommentarer

Guldpris och Silverpris

guldpriserOm du vill sälja ditt guld :

Världspris & Rättvisepris från guldköpare (ca) | Dagens guldpris per gram

Guldpriser Guldpriser Silverpriser Silverpriser Senaste nytt - guld & silver nyheter - Guld köpes Senaste nytt

Guld118®

Jämför Guldpriser

Guld118 hjälper dig att hitta företagen som köper guld, Silver, Ädelstenar - Vi jämför guldpriser från alla guldköparen och letar fram det bästa guldpriset.Jämför Guldpriser - Guld köpes

Guld köpes

Du kan sälja guld eller silver till marknadens bästa pris och bästa service. Du kan hitta rätt guld köpes företag som hjälper dig att sälja guld eller silver på vår webbplats i några sekunder.

Guldköpare

Vi har samlat Sveriges största guldköpare på vår hemsida! Här kan du välja den rätta guldköpare som passar dig bäst.

 • Fler nyheter
 • Övrigt ( Artiklar )
 • Om Malakit
  • fredag, 05 maj 2017

  Malakit är ett grönt kopparhaltigt mineral som kan ses som en blandning mellan kopparkarbonat och kopparhydroxid (formeln är Cu2(OH)2(CO3). Namnet kommer ytterst från grekiskan och sägs komma av mineralets likhet med malvans blad.

  Read 1097 times Läs mer...
 • Om Apatit
  • torsdag, 04 maj 2017

  Apatit är en hexagonalt kristalliserande mineralgrupp, bestående av kalciumfosfat blandat med antingen kalciumfluorid eller kalciumklorid. Mineralets färg går oftast i gröna, blågröna eller bruna nyanser, men färglösa, gula eller violetta förekommer.

  Read 1087 times Läs mer...
Läs också...

Sökmotor priser

Här hittar du guldpriser, silverpriser, Guld köpes, valutor och ädelstens priser samt nyheter i ett brett spektrum. (Sökmotor priser - guld118)

Guld118 Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree