• Guld (SEK)
 • Silver (SEK)
 • SEK/EUR
 • SEK/USD
 • Idag
 • Föregående vecka

Guldpriset stiger när Trump-krisen fördjupar

17 maj 2017
Författare 
Guldpriset stiger när Trump-krisen fördjupar - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Guldpriset stiger i nordamerikanska handel på onsdag, den högsta nivån på två veckor.

Eftersom marknaderna blir alltmer oroliga för politiska beslut och agenda av amerikanska presidenten Donald Trump.
Comex guld futures steg runt $ 10,00, eller ca 0,8%, till $ 1,246,42 en per uns  vid 7:15 ET (11: 15GMT). Under tiden var spot guld på $ 1 246,64. Priserna på den gula metallen hoppade till en övernattningstopp på $ 1 248,90, mest sedan 3 maj.


guld noterade en femte rakt vinnande handelsdag på tisdag då dollarn sjönk till en sexmånaders låga tecken på att sänka den ekonomiska aktiviteten i USA
Marknader blev oskydda efter att media rapporterade att president Trump frågade då-FBI-direktören James Comey för att avsluta en sond i Michael Flynn, hans tidigare säkerhetsrådgivare, som gällde påstådda band med Ryssland.


Nyheten kom en dag efter en rapport som anklagade Trump för att avslöja känsliga uppgifter från en nära amerikansk allierad med Rysslands utrikesminister om en islamisk statlig operation.
Rapporterna läggs till bekymmer att presidenten inte kommer att kunna framgångsrikt driva igenom sitt ekonomiska stimulansprogram inför införande av kontroverser.


Nyheten dämpade efterfrågan på riskkänsliga tillgångar, till exempel globala aktier, och gav upphov till en rally i tillgångar som uppfattades som är säkra,bl.a  yenen, guldmynt och amerikanska statsobligationer, som ofta används som säkring i tider av politisk osäkerhet.
Amerikanska dollarindexet, som mäter greenbackens styrka mot en handelsvägd korg med sex stora valutor, försvagades för en sjätte rak dag och sjönk runt 0,3% till 97,82 i New York morgonhandel.


Det glidde till en låg natt på 97,76, nivåer senast sedda i omedelbar efterdyning av Trumps överrasknings seger i november.
Förutom den politiska utvecklingen slår handlarna över en rad svagare än förväntade amerikanska ekonomiska rapporter under de senaste dagarna, vilket såg att de avspeglar förväntningarna på fler räntehöjningar av Federal Reserve i år.


Odds för en junihöjning sjönk till cirka 64%, enligt Fed Rate Monitor Tool, ner från mer än 80% för en vecka sedan, medan oddsen för en andra höjningstakten i december föll till 37% från cirka 65%.
Den ädelmetallen är känslig för rörelser i amerikanska räntor, vilket lyfter kostnaden för att hålla icke-avkastande tillgångar som bullion. En gradvis väg till högre priser ses som mindre av ett hot mot guldpriser än en snabb serie av ökningar.


Också på Comex fick silver futures 18,6 cent, eller cirka 1,1%, till en tvåveckors hög på $ 16,92 per uns.
Annanstans i metallhandel handlade platina på 0,5% till $ 941,95 medan palladium dämpade 0,6% till $ 787,15 per uns.
Koppar futures dämpade 0,7 cent till $ 2,543 ett pund.

Sasha

Website: abnus.se Email Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kommentarer

Guldpris och Silverpris

guldpriserOm du vill sälja ditt guld :

Världspris & Rättvisepris från guldköpare (ca) | Dagens guldpris per gram

Guldpriser Guldpriser Silverpriser Silverpriser Senaste nytt - guld & silver nyheter - Guld köpes Senaste nytt

Guld118®

Jämför Guldpriser

Guld118 hjälper dig att hitta företagen som köper guld, Silver, Ädelstenar - Vi jämför guldpriser från alla guldköparen och letar fram det bästa guldpriset.Jämför Guldpriser - Guld köpes

Guld köpes

Du kan sälja guld eller silver till marknadens bästa pris och bästa service. Du kan hitta rätt guld köpes företag som hjälper dig att sälja guld eller silver på vår webbplats i några sekunder.

Guldköpare

Vi har samlat Sveriges största guldköpare på vår hemsida! Här kan du välja den rätta guldköpare som passar dig bäst.

 • Fler nyheter
 • Övrigt ( Artiklar )
 • Om Malakit
  • fredag, 05 maj 2017

  Malakit är ett grönt kopparhaltigt mineral som kan ses som en blandning mellan kopparkarbonat och kopparhydroxid (formeln är Cu2(OH)2(CO3). Namnet kommer ytterst från grekiskan och sägs komma av mineralets likhet med malvans blad.

  Read 1097 times Läs mer...
 • Om Apatit
  • torsdag, 04 maj 2017

  Apatit är en hexagonalt kristalliserande mineralgrupp, bestående av kalciumfosfat blandat med antingen kalciumfluorid eller kalciumklorid. Mineralets färg går oftast i gröna, blågröna eller bruna nyanser, men färglösa, gula eller violetta förekommer.

  Read 1087 times Läs mer...
Läs också...

Sökmotor priser

Här hittar du guldpriser, silverpriser, Guld köpes, valutor och ädelstens priser samt nyheter i ett brett spektrum. (Sökmotor priser - guld118)

Guld118 Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree