• Guld (SEK)
 • Silver (SEK)
 • SEK/EUR
 • SEK/USD
 • Idag
 • Föregående vecka

Guldnyheter: senaste guldnyheter guld analys

17 oktober 2016
Författare 

Spekulanter skära guld, silver longs
* SPDR Guld innehav stiger 0,4 pct på fredag

* Platinum av över 7-MTH dalar hit på fredag

17 oktober (Reuters) - Guldpriset steg något på måndag som USA-dollarn jämfört vinster och prisjägare använde nedgångar att ackumulera ädelmetall .

Spot guld steg så mycket som 0,5 procent till $ 1,256.11, och var upp 0,4 procent till $ 1,254.60 ett uns på 0729 GMT. Den gula metallen föll nästan 0,6 procent på fredagen till en bottennotering på $ 1,247.01, den lägsta sedan oktober 7

Amerikanska guldterminer var oförändrad på $ 1,255.60 ett uns.

"Eftersom möjligheten att en December räntehöjning ökar, i allmänhet, är utvecklingen av guldpriset neråt men på kort sikt tror vi att det kan vara relativt mild teknisk korrigering", sade Jiang Shu, chefsanalytiker på Shandong Gold Group.

Shu förväntar priserna röra $ 1270 på kort sikt innan en skarp selloff på förväntningar om en räntehöjning .

"Det finns fortfarande en tid innan räntehöjning ."

Amerikanska producentpriserna steg i september för att skriva sin största år till år ökning sedan december 2014 medan detaljhandeln fick 0,6 procent efter en 0,2-procent minskning i augusti. Positiv ekonomisk statistik från USA sätter vanligtvis press på guldpriser som investerare höja spel på en räntehöjning som skulle öka alternativkostnaden för att hålla icke eftergivligt ädelmetaller .

Fed ordförande Janet Yellen gav en bred översyn av var USA den ekonomiska återhämtningen kan fortfarande misslyckas. Även om det inte ta itu med räntor eller omedelbara politiska frågor direkt, Yellen anges den fördjupade oro Fed att den amerikanska ekonomiska potentialen är halka och aggressiva åtgärder kan behövas för att bygga upp det.

Men det finns inte mycket aktivitet, är metallen (guld) hitta bra intresse i små mängder i Kina till detta pris, "en näringsidkare med en Kina-baserade banken sa.

Dollarn index, som mäter dollarn mot en korg av valutor, var oförändrad vid 98,016 efter vidröra en hög av 98,169.

Hedgefonder och pengar chefer minskat igen sina långa nettopositioner i COMEX guld och silver kontrakt i veckan till 11 oktober, visade den amerikanska Commodity Futures Trading kommissionen uppgifter om fredag. Innehav av SPDR Gold Trust, världens största guld-stödda börs handel fond, ökade 0,40 procent till 965.43 ton på fredag. Silver var upp 0,4 procent på $ 17,44 en uns.

Platina steg 0,9 procent till 941 $. Det rörde en över 7-månaders lägsta på $ 923,50 på fredagen. Palladium var upp 0,6 procent på $ 648,10, efter att ha visat nästan en tre-månaders lägsta på $ 629,22 i föregående session.


(Redovisning av Nallur Sethuraman och Apeksha Nair i Bangalore, redigering av Joseph Radford och Sunil Nair)

Sasha

Website: abnus.se Email Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kommentarer

Guldpris och Silverpris

guldpriserOm du vill sälja ditt guld :

Världspris & Rättvisepris från guldköpare (ca) | Dagens guldpris per gram

Guldpriser Guldpriser Silverpriser Silverpriser Senaste nytt - guld & silver nyheter - Guld köpes Senaste nytt

Guld118®

Jämför Guldpriser

Guld118 hjälper dig att hitta företagen som köper guld, Silver, Ädelstenar - Vi jämför guldpriser från alla guldköparen och letar fram det bästa guldpriset.Jämför Guldpriser - Guld köpes

Guld köpes

Du kan sälja guld eller silver till marknadens bästa pris och bästa service. Du kan hitta rätt guld köpes företag som hjälper dig att sälja guld eller silver på vår webbplats i några sekunder.

Guldköpare

Vi har samlat Sveriges största guldköpare på vår hemsida! Här kan du välja den rätta guldköpare som passar dig bäst.

 • Fler nyheter
 • Övrigt ( Artiklar )
 • Om Malakit
  • fredag, 05 maj 2017

  Malakit är ett grönt kopparhaltigt mineral som kan ses som en blandning mellan kopparkarbonat och kopparhydroxid (formeln är Cu2(OH)2(CO3). Namnet kommer ytterst från grekiskan och sägs komma av mineralets likhet med malvans blad.

  Read 1097 times Läs mer...
 • Om Apatit
  • torsdag, 04 maj 2017

  Apatit är en hexagonalt kristalliserande mineralgrupp, bestående av kalciumfosfat blandat med antingen kalciumfluorid eller kalciumklorid. Mineralets färg går oftast i gröna, blågröna eller bruna nyanser, men färglösa, gula eller violetta förekommer.

  Read 1087 times Läs mer...
Läs också...

Sökmotor priser

Här hittar du guldpriser, silverpriser, Guld köpes, valutor och ädelstens priser samt nyheter i ett brett spektrum. (Sökmotor priser - guld118)

Guld118 Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree