• Guld (SEK)
 • Silver (SEK)
 • SEK/EUR
 • SEK/USD
 • Idag
 • Föregående vecka

Guldnyheter: dagens analys ,guld ,silver, metaller

29 maj 2017
Författare 
Guldnyheter: dagens analys ,guld ,silver, metaller - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Guldpriset var lite förändrade nära en fyra veckors högsta i nordamerikanska handelsdag på måndag, med helgdagar i USA, Storbritannien och Kina saktar handelsaktiviteten runt om i världen.


Comex guld futures steg  1,40$, eller ca 0,1%, till $ 1 266,69 en per uns vid 8:15 ET (1215GMT). Samtidigt var spot guld på $ 1 266,91.
Priserna på den gula metallen avslutade fredags session upp nästan 1%, efter att ha rört sig starkast sedan 1 maj på 1 269,30 dollar.


Också på Comex tackade silver futures på 5,9 cent, eller runt 0,3%, till $ 17,38 per uns. Den steg till $ 17,40 i över natten handel, en nivå som inte noterades  sedan 28 april.
Handelsvolymerna kommer sannolikt att förbli ljusa med amerikanska marknader stängda måndag för Memorial Day medan U.K. också var stängt för en helgdag.
Marknadsaktörer tittar framåt i veckans US-sysselsättningsrapport på fredag ​​för ytterligare tecken på Federal Reserves sannolika prisstigningsbana fram till slutet av året.


Förutom den månatliga jobbrapporten innehåller den här veckans semesterförkortade kalender också amerikanska data om tillverknings- och tjänstesektorns tillväxt, konsumentförtroende, automatisk försäljning, personliga utgifter, kärn-PCE-inflation och månadsvisa handelsuppgifter.
Futures-aktörer prissätter idag cirka 80% chans att gå på Feds 13-14 juni-möte, enligt bedömarel.
Marknadsaktörerna är emellertid inte övertygade om att Fed kommer att kunna höja räntorna två gånger i år, med odds för en andra höjning i december för närvarande är på ca 35%.


Den mediana Fed-policymakerprognosen är för ytterligare två räntehöjningar vid årsskiftet. Men en ny runda av nedslående amerikanska ekonomiska data kombinerat med tecken på att fördjupa politisk oro i Vita huset höll tvivel om Feds förmåga att höja räntorna så mycket som möjligt före årets slut.
Den ädla metallen är känslig för rörelser i amerikanska räntor, vilket lyfter kostnaden för att hålla icke-avkastande tillgångar som bullion. En gradvis väg till högre priser ses som mindre av ett hot mot guldpriser än en snabb serie av ökningar.


Dollarn var lite förändrad mot en korg av de andra stora valutorna på måndag, vilket ligger långt över förra veckans mer än sex månader låga (DXY).
Investerare verkar har undanröjt några geopolitiska bekymmer som härrör från ännu ett missilprov som utförs av Nordkorea på måndag.


Nordkorea avfyrade vad som tycktes vara en kortdistans ballistisk missil som landade i havet utanför sin östkust, sade Sydkoreas militär.
Det var den nionde missilen som eremitstaten har testat i år, eftersom den står inför ökat tryck från USA och den historiska allierade Kina över sitt missilprovningsprogram.
Annanstans i metaltransaktioner steg platina 0,3% till $ 959,80 medan palladium tillsatte 0,7% till $ 792,27 per .
Koppar futures steg upp 0,2 cent till $ 2,568 ett pund.

Sasha

Website: abnus.se Email Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kommentarer

Guldpris och Silverpris

guldpriserOm du vill sälja ditt guld :

Världspris & Rättvisepris från guldköpare (ca) | Dagens guldpris per gram

Guldpriser Guldpriser Silverpriser Silverpriser Senaste nytt - guld & silver nyheter - Guld köpes Senaste nytt

Guld118®

Jämför Guldpriser

Guld118 hjälper dig att hitta företagen som köper guld, Silver, Ädelstenar - Vi jämför guldpriser från alla guldköparen och letar fram det bästa guldpriset.Jämför Guldpriser - Guld köpes

Guld köpes

Du kan sälja guld eller silver till marknadens bästa pris och bästa service. Du kan hitta rätt guld köpes företag som hjälper dig att sälja guld eller silver på vår webbplats i några sekunder.

Guldköpare

Vi har samlat Sveriges största guldköpare på vår hemsida! Här kan du välja den rätta guldköpare som passar dig bäst.

 • Fler nyheter
 • Övrigt ( Artiklar )
 • Om Malakit
  • fredag, 05 maj 2017

  Malakit är ett grönt kopparhaltigt mineral som kan ses som en blandning mellan kopparkarbonat och kopparhydroxid (formeln är Cu2(OH)2(CO3). Namnet kommer ytterst från grekiskan och sägs komma av mineralets likhet med malvans blad.

  Read 1097 times Läs mer...
 • Om Apatit
  • torsdag, 04 maj 2017

  Apatit är en hexagonalt kristalliserande mineralgrupp, bestående av kalciumfosfat blandat med antingen kalciumfluorid eller kalciumklorid. Mineralets färg går oftast i gröna, blågröna eller bruna nyanser, men färglösa, gula eller violetta förekommer.

  Read 1087 times Läs mer...
Läs också...

Sökmotor priser

Här hittar du guldpriser, silverpriser, Guld köpes, valutor och ädelstens priser samt nyheter i ett brett spektrum. (Sökmotor priser - guld118)

Guld118 Cookie policy. I accept cookies from this site. Agree